René de Vos Editing is de handelsnaam van de V.O.F. De Vos en van den Oort. Binnen de V.O.F. werkt Cleo van den Oort als tekstredacteur en eindcorrector. Wij brengen de vormgeving van grotere projecten liefst onder bij http://saiidsmale.com/ te Amsterdam.

René de Vos, kleine cv

Ik kende een korte carrière bij de televisie als titelregisseur, maar zag al snel mijn droom vervuld: verslaggever bij dagblad De Gooi- en Eemlander. Na vijf jaar werd ik geselecteerd voor de exclusieve opleiding Nieuwe Bladenmakers van de VNU, toentertijd de grootste tijdschriftuitgever van Nederland.

Ik werkte aan bladen als Mokum, Avenue, ComputerPlus en het spraakmakende Nieuwe Revu. Daar was ik verslaggever, chef reportage en eindredacteur.

Een samenloop van omstandigheden deed me besluiten om freelancer te worden. Opdrachten kwamen van communicatiebureaus, ngo’s en grote ondernemingen. Daarnaast produceerde ik onder meer twee specialinterest tijdschriften – CARE en Blad O – en enkele non-fictie boeken.

Sinds ruim een decennium is het accent verschoven naar tijdschriften met een groen karakter. Maar ik schrijf ook nog steeds voor puur commerciële ondernemingen.

Ik ben inmiddels de 65 gepasseerd, maar dat is slechts een administratieve mijlpaal. Een freelancer gaat nooit met pensioen en een schrijver al helemaal niet.

De uitdaging in mijn werk is om de boodschap helder over te brengen en tegelijk heel veel leesgenoegen te bieden.

Onderwerpen waar ik meer dan gemiddeld ervaring mee heb:

  • popularisering van wetenschap (certificaat)
  • reguliere en complementaire geneeskunde (certificaat)
  • het buitenleven, natuurbeleving (ervaringsdeskundig)